Geamurile și ușile școlilor din Bălți vor fi înlocuite

Gimnaziul nr. 10 din Bălți este prima instituție de învățământ, unde geamurile și ușile de lemn dărăpănate au fost înlocuite. Administrația locală a găsit surse pentru aceste lucrări în bugetul orașului, fără a aștepta ajutorul autorităților republicane. Potrivit primarului interimar, toate școlile și grădinițele din oraș vor benefice de geamuri și uși noi.

Nicolai Grigorișin, care a venit la gimnaziu pentru a verifica lucrările, a spus că sunt mai multe observații către agentul economic care s-a ocupat de instalarea geamurilor. Acesta le va înlătura în curând.

Primarul interimar de Bălți a atras atenția asupra sălilor de clasă, care sunt slab iluminate. Acesta a ordonat ca sistemul de iluminat să fie înlocuit cu unul modern în întreg gimnaziul, astfel încât copiilor și profesorilor să nu le fie afectată vederea. Nicolai Grigorișin a menționat că în multe școli lămpile sunt învechite, iar sălile nu sunt iluminate suficient. Și a cerut ca toate lămpile vechi să fie înlocuite.

Potrvit directoarei gimnaziului, pe lângă faptul că geamurile și ușile au fost înlocuite, administrația locală reparat gardul din curte și a instalat un teren de joacă, care poate fi folosit de copiii claselor primare.

Potrivit președintei comitetului părintesc al clasei a  8-a A, părinții elevilor sunt foarte mulțumiți de schimbările din gimnaziu. Marina Macovețcaia a menționat că aici nu au fost efectuate lucrări capitale, de când ea însăși a absolvit fosta școală numărul 10.

La ziua de astăzi, în municipiul Bălți activează 24 de școli.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture