GENERAL AMERICAN: SUA VA ACORDA MOLDOVEI 13 MILIOANE DE DOLARI PENTRU MODERNIZARE ARMATEI

Statele Unite ale Americii vor oferi în acest an, un suport financiar de 13 milioane de dolari Republicii Moldova pentru modernizarea Armatei Naționale. Declarația a fost făcută de Generalul de Brigadă, Percy Hurtado, locţiitorul Comandamentului Forţe Terestre SUA din Europa, în cadrul unei vizite efectuate la centrul de instruire militară din Bălți. Generalul american a apreciat exercițiul bilateral dintre militarii moldoveni și cei americani, care se desfășoară în perioada 6-19 martie numit „ Agile Hunter 2016”.

Guvernul Statelor Unite ale Americii va acorda în acest an Guvernului Republicii Moldova un suport material în valoare de 13 milioane de dolari. Banii vor fi destinați pentru sporirea capabilității și modernizării Armetei Naționale a Republicii Moldova”, a declarat generalul.

La exerciţiul militar participă aproape 130 de soldaţi moldoveni şi americani. Exercițiul „Agile Hunter 2016” face parte dintr-un program de instruire, care va dura circa patru ani.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture