Gerul îi mută pe oamenii străzii în azil

Gerul din ultimele zile „a lovit” puternic în boschetarii din orașul Bălți. Aceștia nu mai dorm pe unde apucă și solicită ajutorul centrului de plasament din Bălţi. In doar câteva zile numarul celor adapostiti a crescut de doua ori.

Se așteapă geruri și la noi persoanele cu mult mai mult sunt, până la 30 de persoane. Și dacă nu va încăpea îi vom pune la poadea. În ultima odaie sunt șapte paturi. Încap toți.”

Beneficiarii susțin că au solicitat ajutorul centrului deoarece nu au unde dormi în iernile geroase.

Pe timpul rece ne discurcăm fiindcă o lecuțică de căldură este, ziua ne m-ai ducem și m-ai lucrăm și mulțumim centrului ista că seara venim, avem un adăpost și o bucățică de pâine și ceai. Asta mult înseamnă pentru noi”.

Cum mă lupt eu, stau la lucru și beau ceai, cafea .Am venit să cerșesc.”

Potrivit directoarei Centrului de Plasament Reântoarecere din Bălţi, Aurelia Zaporojan, numărul boschetarilor din centru s-a dublat în ultimele trei zile. Deşi, capacitatea înstituţiei este de 15 locuri, acum sunt plasaţi circa 22 de boschetari. Responsabilii din cadrul instituţiei susţin că, pentru a face faţă situaţiei sunt nevoiţi să culce beneficiarii la podea deoarece nu dispun de spaţiu suficient.

De pe data de 27 decembrie, la noi în plasament sunt zilnic câte 22 de personae. Catare au fost mai multe solicitări, dar având capacitatea de 15 locuri, nu avem spațiu de extindere pentru a primi mai mulți în plasament”.

Anul trecut în luna februarie de ajutorul Centrului de plasament „Reântoarcere”au beneficiat 32 de persoanae.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture