GOSPODARII DIN NORDUL ȚĂRII ÎȘI VOR ÎNCĂLZI APA DE LA COLECTOARELE SOLARE

Zeci de gospodari din nordul țării îşi instalează colectoare solare în cadrul proiectului CLEEN, finanțat de Programul de Granturi Mici a Facilității Globale de Mediu. Obiectivul proiectului este de a atrage atenția cu privire la problema resurselor energetice în Republica Moldova.

În acest scop, au fost selectate 6 ONG-uri din diferite raioane de nord.  Acestea au devenit coordonatori locali ai proiectului și la rândul lor, au selectat câte 6 voluntari din fiecare raion. Lecțiile de master-class sunt desfășurate la școala profesională numărul 1 din Bălți, acolo unde mai mulți specialiști, împreună cu participanții, construiesc peste 40 de colectoare de soare.

Specialiștii susțin că realizarea unor astfel de colectoare costă puțin și nu necesită mari eforturi.

Majoritatea instalaţiilor vor rămâne voluntarilor, câteva vor fi repartizate unor centre sociale din țară, iar unul a fost deja instalat la școala profesională din Bălți.

Participanții spun că astfel vor să găsească și să promoveze sursele regenerabile de energie.

Proiectul CLEEN este implementat în Republica Moldova pe un termen de 2 ani.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture