Granturi oferite de cehi pentru antreprenorii din nordul Moldovei

243

Întreprinderile mici și mijlocii din nordul țării vor avea mai multe oportunități pentru dezvoltare. Ele vor beneficia de asistență tehnică din partea experților din Moldova și Cehia pentru a-și spori competitivitatea prin utilizarea inovațiilor. Aceste acțiuni se încadrează în proiectul „Un nou impuls pentru dezvoltarea afacerilor din Regiunea de Dezvoltare Nord a Republicii Moldova”, finanțat de Agenția Cehă pentru dezvoltare. Bugetul programului este de peste 550 de mii de euro alocat de guvernul de la Praga.

Potrivit directorului de țară a organizație non-guvernamentael cehe Peopel in Need, agenții economici din nordul Moldovei, pe lângă instruire vor beneficia și de granturi pentru dezvoltarea afacerilor. Mărimea acestora va ajunge până la 5 mii de euro per întreprindere.

„Valoare proiectului este de aproape 600 de mii de euro. Proiectul va fi implimentat pe un termen de doi ani. Importnat este faptul că noi nu vom lucra doar în domeniul instruirii aegenților economici. La fel vom oferi și granturi mici pentru dezvoltarea afaceriiScopul principal al acestui proiect este îmbunătățirea calității vieții din regiunea de nord a țării”.

Potențialul economic din nordul țării include ramuri precum: prelucrarea și producerea laptelui, a cărnii, creșterea fructelor, industria textilă și producerea cablajelor. Partea cehă și ADR Nord vor suștine prin implimentarea programului „Un nou impuls pentru dezvoltarea afacerilor din Regiunea de Dezvoltare Nord a Republicii Moldova” crearea asociațiilor de business, care vor facilita participarea ÎMM-lor  la expoziții și târguri internaționale.  

Cmentariile sunt închise