Greceanîi și-a ieșit din fire, când a fost întrebată dacă ridică o pensie de 100 000 de lei: „Închideți microfonul”

Președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi, s-a enervat astăzi pe colegul din dreapta sa de la prezidiu, Mihai Popșoi, care a îndrăznit să întrebe dacă e adevărat că pensia sa este de 100 000 de lei. Întrebarea i-a fost adresată în contextul în care majoritatea PD-PSRM a votat astăzi un proiect legat de indexarea pensiilor.
„Astăzi, coaliția de guvernare formată din PSRM și PD a votat pentru reducerea pensiilor pentru cetățeni. În acest context, am întrebat-o pe președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, care este pensia pe care o primește lunar. Pe internet circulă cifra de o sută de mii de lei și lumea nu înțelege… pe săptămână, pe lună, pe an?!”, a spus Popșoi.
Această întrebare nu i-a picat bine Zinaidei Greceanîi. Aceasta l-a îndemnat pe Popșoi să nu „manipuleze”, mai ales că veniturile sale pot fi văzute în declarația de avere, iar pensia sa este „ca la toți deputații”. „Închideți microfonul”, le-a cerut tehnicienilor Zinaida Greceanîi.„Doamna Greceanîi, nu trebuie să vă supărați, dar trebuie să răspundeți la întrebarea cetățenilor”, a replicat Popșoi.

Menționăm că, potrivit declarației de avere a Zinaidei Greceanîi pentru anul 2018, socialista a primit în acel an o pensie de peste 130 de mii de lei sau peste 10 850 de lei lunar, aproape cât salariul ridicat în Parlament – câte peste 13 mii de lei lunar.

MP

Astăzi, coaliția de guvernare formată din PSRM și PDM a votat pentru reducerea pensiilor pentru cetățeni. În acest context, am întrebat-o pe președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, care este pensia pe care o primește lunar. Pe internet circulă cifra de o sută de mii de lei și lumea nu înțelege… pe săptămână, pe lună, pe an?!”Doamna Greceanîi, nu trebuie să vă supărați, dar trebuie să răspundeți la întrebarea cetățenilor.

Gepostet von Mihai Popșoi am Donnerstag, 27. Februar 2020

Sursa: ziarulnational.md

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture