GRIGORE PETRENCO: PRECHEZIȚIILE LA DIRECȚIILE DE ÎNVĂȚĂMÂNT SUNT O FĂCĂTURĂ A LUI PLAHOTNIUC

Perchezițiile efectuate la Direcțiile de învățământ din Chișinău sunt o făcătură pentru a distrage opinia publica de la principalele probleme cu care se confruntă cetățenii Republicii Moldova. De acestă părere este fostul de putat comunist Grigorii Petrenco.  El spune că Vladimir Plahotniuc și instituțiile de forță schimbă macazul pentru a ghida valul informațional acolo unde dorește Plahotniuc, evitând problema miliardului furat din sistemul bancar sau  Ilan Șor.

Circa 46 de percheziții au avut loc joi în capitală în cazul privind asigurarea școlilor și grădinițelor cu produse alimentare. Acestea au avut loc la administratorii și lucrătorii întreprinderilor care furnizau produse alimentare pentru școlile și grădinițele din capitală, dar și la domiciliile și birourile de serviciu ale funcționarilor din cadrul Direcțiilor de Educație din municipiul Chișinău.

Documentarea cazului a început în martie 2016 și era axată pe trucarea licitațiilor, ulterior au fost descoperite alte zeci de nereguli, fiind pornite astfel peste 30 de cauze penale, printre care pentru abuz în serviciu, trafic de influență, corupere sau depășirea atribuțiilor.

Pentru a documenta cazul, ofițerii CNA și procurorii anticorupție au efectuat mai multe măsuri, printre care interceptări telefonice, dar și investigatori sub acoperire.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture