Grigorișin către agenții economici: „Nu așteptați să fiți amendați”

La Bălți a fost organizată o ședință de urgență cu reprezentanții punctelor comerciale alimentare. Aceștia au fost încă odată informați despre nevoia de a respecta perioada de carantină, cât și toate măsurile impuse de autorități. Viceprimarul a insistat ca magazinele de tip fast food  să-și sisteze activitatea, conform ordinului impus de autorități. Cei ce nu vor respecta toate cerințele vor fi amendați.

Nicolai Grigorișin a organizat o ședință de urgență cu reprezentanții magazinelor alimentare și a supermarketurilor. Aceștia au discutat despre regulile și acțiunile personalului, precum și măsurile de prevenție atunci când deservesc consumatorii. Este necesar ca la cel puțin 2 ore să se efectueze igienizarea și dezinfectarea spațiilor – a spus Grigorișin. Antreprenorii au fost informați încă o dată despre nevoia respectării perioadei de carantină. În contextul în care, luni, 16 martie în Bălți,  activau mai multe puncte comerciale de tip fastfood, deși li s-a interzis.

Reprezentanții magazinelor și supermarketurilor au solicitat să nu fie aplicate amenzi imediat, celor ce încalcă restricțiile. Întrucât este nevoie de ceva timp pentru a instrui și pregăti personalul pentru acest ritm de lucru.

Nicolai Grigorișin a menționat că până acum nimeni nu a fost amendat, așa cum a fost la Chișinău. Fără motiv nu va fi pedepsit nimeni. Dar toate măsurile și normele introduse trebuiesc respectate cu strictețe. Speculațiile nu-și au locul acum, pentru a crea  panică în rândul oamenilor, cu scopul de îmbogățire.

Agenții economici susțin că însăși oamenii adesea creează panică și nu respectă distanța sau recomandările specialiștilor.

La acest subiect, Nicolai Grigorișin a susținut antreprenorii. Din păcate, nu există timp pentru a studia sau a ne pregăti pentru epidemie, două sau trei zile pot duce la consecințe grave, a menționat viceprimarul.

Grigorișin a menționat că este necesar să fie limitat accesul cumpărătorilor în funcție de mărimea magazinului. În deosebi trebuie de respectat distanța dintre aceștia la casele de marcat.  Produsele fără ambalaj trebuiesc acoperite. Starea de sănătate a personalului trebuie verificată zilnic. Fiecare lucrător trebuie să poarte mască și mănuși – a mai adăugat Grigorișin.

Reamintim că la Bălți au fost create 8 grupuri mobile pentru a verifica respectarea regulilor de carantină.

Григоришин — предпринимателям: «Не ждите, когда вам выпишут штраф»

Григоришин — предпринимателям: «Не ждите, когда вам выпишут штраф»

Gepostet von Телекомпания BTV – Balti, Бельцы am Mittwoch, 18. März 2020

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture