GRIPA A FĂCUT DOUĂ VICTIME

În R. Moldova au fost înregistrate două cazuri de deces provocate de virusul gripal AH1N1, ambele în raionul Telenești.

Prima victimă este o femeie de 66 de ani din orașul Telenești. Aceasta a decedat pe 29 ianuarie la spitalul raional.

S-a adresat târziu la medic. Femeia s-a îmbolnăvit pe 23 ianuarie și a încercat timp de patru zile să se trateze singură la domiciliu. Când s-a agravat situația a chemat ambulanța”, a precizat pentru Ziarul NAȚIONAL medicul-șef al Centrului de Sănătate Publică Telenești, Eugen Manole.

Cea de-a doua femeie, originară din localitatea Mândrești, a decedat pe 1 februarie, la vârsta de 54 de ani. Aceasta avea și alte maladii grave care au complicat situația odată cu apariția virusului gripal.

În total, în raionul Telenești au fost înregistrate cinci cazuri de gripă în acest sezon, trei fiind confirmate prin testele de laborator. Unul dintre bolnavi, care beneficiază în prezent de tratament antiviral, este rudă cu femeia din Mândrești care a decedat pe 1 februarie.

Centrul Național de Sănătate Publică nu a prezentat deocamdată cifrele pentru săptămâna precedentă. La 25 ianuarie erau înregistrate 44 de cazuri de gripă în toată republica.

Pe de altă parte, Centrul Municipal de Sănătate Publică anunță că, în perioada 25-31 ianuarie, doar în Chișinău au fost înregistrate 65 de cazuri de gripă, inclusiv 52 la copii. În total, în acest sezon s-au înregistrat 77 de cazuri de gripă în Chișinău.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture