Guvernul a alocat 150 de mii de lei pentru repatrierea a 31 de cetățeni din Fâșia Gaza

Guvernul Republicii Moldova a aprobat o hotărâre de Guvern prin care au alocat 150 de mii de lei pentru repatrierea a 31 de moldoveni care se află în Fâșia Gaza. Anunțul a fost făcut de premierul interimar, Aureliu Ciocoi care a precizat că este vorba despre șapte femei și 24 de copii care au solicitat ajutorul autorităților, scrie tv8.md.

„Luând în considerare solicitarea acestui grup de 31 de cetățeni de a fi repatriați cât de curând posibil, propun ca Ministerul Finanțelor să aloce Ministerului de Externe 150 de mii de lei în acest scop”, a precizat premierul interimar Aureliu Ciocoi.

Conflictul dintre Fâșia Gaza și Israel a început marți seara, 11 mai, când metropola israeliană Tel Aviv a fost ţinta unei ploi de rachete lansate din Fâşia Gaza de mişcarea islamistă Hamas. De luni seara şi înainte de atacul în direcţia Tel Aviv, aproximativ 480 de rachete au fost lansate de diferite grupuri palestiniene din Fâşia Gaza spre Israel, potrivit armatei israeliene. Aceste lovituri aeriene s-au soldat până acum cu doi morţi şi zeci de răniţi.

Atacurile aeriene asupra Fâşiei Gaza, lansate în răspuns la primele tiruri cu rachete de luni, au ucis cel puţin 28 de persoane, între care zece copii, potrivit Ministerului Sănătăţii din Gaza. Comandanţi ai Hamas şi ai Jihadului Islamic, al doilea grup armat islamist din enclavă, au fost ucişi în aceste atacuri, conform acestor mişcări palestiniene.

Tensiunile în creștere au culminat cu confruntări la locurile sfinte venerate de evrei și musulmani deopotrivă. Ulterior, Hamas a lansat rachete pentru a avertiza Israelul să se retragă din zonă, fapt ce a declanșat represaliile. Cel puțin 213 persoane au fost ucise în Fâșia Gaza și 12 în Israel, de la începutul ostilităților.

Foto: tv8.md.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture