Guvernul a aprobat Registrul electronic de evidență a persoanelor vaccinate anti-Covid

Republica Moldova va dispune de un Registru de evidență a vaccinării împotriva COVID-19, transmite jurnal.md.

Instituirea Sistemului Informațional automatizat a fost aprobată astăzi în cadrul ședinței Cabinetului de miniștri.

„Scopul proiectului este instituirea unui sistem informațional automatizat care va conține informații despre pacienții vaccinați împotriva COVID-19, tipurile de vaccinuri administrate, programarea pacienților pentru etapa a treia și ne va înlesni procesul de eliberare a certificatelor de vaccinare împotriva Covid”, a declarat secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale Igor Curov.

Premierul interimar Aureliu Ciocoi a declarat că lansarea Registrului de stat de evidență a vaccinării împotriva Covid este un pas extrem de important în actualele circumstanțe și că autoritățile trebuie să identifice posibilitatea ca pe lângă cetățenii care s-au vaccinat pe teritoriul RM să fie incluși în registru și cetățenii care s-au vaccinat peste hotare.

Amintim că potrivit informațiilor prezentate de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, în R. Moldova au fost vaccinate cu doza 1 – 124 105 persoane, iar 15 mii de persoane au primit și a doua doză de vaccin.

Foto din resurse deschise.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture