Guvernul susține incluziunea persoanelor cu dizabilități în toate domeniile

Documentul dat garantează promovarea, protejarea şi asigurarea exercitării depline şi în condiții de egalitate a tuturor drepturilor şi libertăților fundamentale ale omului de către toate persoanele cu dizabilităţi şi promovarea respectului pentru demnitatea lor.

0

Un proiect privind ratificarea Protocolului Opțional la Convenția Organizației Națiunilor Unite privind drepturile persoanelor cu dizabilități, a fost aprobată de cabinetul de miniştri. Acest proiect a fost adoptat la 13 decembrie 2006, se arată înt-un comunicat emis de Guvern.

Documentul dat garantează promovarea, protejarea şi asigurarea exercitării depline şi în condiții de egalitate a tuturor drepturilor şi libertăților fundamentale ale omului de către toate persoanele cu dizabilităţi şi promovarea respectului pentru demnitatea lor. Menţionăm faptul că ca parte a tratatului respectiv, Republica Moldova va asigura respectarea drepturilor persoanelor cu dizabilităţi în toate domeniile, inclusiv social, economic, cultural, sănătate, educaţie, informare şi comunicare ş.a.

Astfel, Guvernul va putea lua măsuri privind includerii depline a drepturilor prevăzute în Convenție în legislația și politicile naționale. Reamintim faptul că documentul mai prevede un mecanism de plângeri individuale, fiind reglementată procedura de primire, examinare și analiză de către Statele Parte a cazurilor de încălcare a drepturilor persoanelor cu dizabilități.

Reamintim că prin Legea ne. 166/2010 Republica Moldova a ratificat Convenţia ONU privind drepturile persoanelor cu dizabilități. Astfel Decretul Preşedintelui RM nr. 216/2017 a fost aprobată semnarea privind Protocolul Opţional la Convenţia ONU privind drepturile persoanelor cu dizabilități. Acest document a fost semnat de către 94 de state.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture