Câți studenți și elevi au devenit beneficiari ai burselor de merit pentru anul de studii 2021-2022

Ministerul Educației și Cercetării adresează felicitări studenților și elevilor bursieri și le urează succes în continuare.

0

Pentru susţinerea performanțelor academice ale tinerilor, Cabinetul de miniștri a aprobat în ședința din20.10.21 lista studenților și elevilor, beneficiari ai burselor de merit pentru anul de studii 2021-2022, se arată într-un comunicat emis de Guvern.

În contextul dat, vor fi acordate următoarele tipuri de burse de merit, finanțate din bugetul de stat, conform Hotărârii de Guvern nr. 65/2021:

Bursa Republicii – circa 12 burse pentru studenții ciclului I, ciclului II, studii integrate, învățământ medical și farmaceutic din instituțiile de învățământ superior (1640 lei);

Bursa Guvernului – circa 30 de burse pentru studenții ciclului I, ciclului II, studii integrate, învățământ medical şi farmaceutic din instituțiile de învățământ superior (1365 lei);

Bursa „Gaudeamus” – circa 20 de burse pentru elevii din instituțiile de învățământ profesional tehnic postsecundar și postsecundar nonterțiar (990 lei).

Bursa Preşedintelui Republicii Moldova – circa 15 burse, dintre care 10 burse pentru studenţii ciclului I, ciclului II, studii superioare integrate, învățământ medical şi farmaceutic din instituţiile de învățământ superior (1490 lei) şi în jur de 5 burse pentru elevii din instituţiile de învățământ profesional tehnic postsecundar și postsecundar nonterțiar (1155 lei).

Astfel, Guvernul urmează să înainteze Președinției spre promulgare lista candidaților care vor fi nominalizaţi în categoria la Bursa Președintelui Republicii Moldova. Pentru a menţine bursele de merit au candidat studenții și elevii care au obținut în anul precedent de studii o medie a notelor la sesiunea de vară nu mai mică de 9 (profilurile /domeniile de studiu tehnic, agrar, economic, medical, militar, drept și real) și nu mai mică de 9,5 (profiluri/domenii de studiu umaniste). Astfel, pentru Bursa Republicii, au fost depuse circa 27 de dosare, pentru Bursa Guvernului – 46 de dosare, pentru Bursa „Gaudeamus” – în jur de 20 de dosare, iar pentru Bursa Preşedintelui au fost depuse 23 de dosare.

Menţionăm faptul că Ministerul Educației și Cercetării adresează felicitări studenților și elevilor bursieri și le urează succes în continuare.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture