Judecătorii și procurorii vor fi admiși în avocatură în baza examenului de calificare

Acest document urmează a fi prezentat Parlamentului pentru examinare şi aprobare.

0

Vor susține examenul de calificare, fiind scutiți doar de efectuarea stagiului. Este vorba despre judecătorii și procurorii cu cel puțin 10 ani vechime în funcție, care vor dori să fie admiși în avocatură.

Totodată, până la susținerea examenului, aceştia vor fi obligați să urmeze cursuri în volum de cel puțin 20 de ore, în materia deontologiei profesionale a avocaților dar și de administrare a formelor de exercitare a avocaturii.Astfel Guvernul a aprobat avizul la proiectul privind modificarea Legii cu privire la avocatură. Menţionăm faptul că noile prevederi urmăresc consolidarea instituției avocaturii în vederea creării unui sistem echitabil, care să poată să garanteze independența și profesionalismul avocaților în exercitarea profesiei sale fără restricții nejustificate sau imixtiuni.

De asemenea, datorită anune a introducerii examenului pentru admitere în profesie, cetățenii vor beneficia de servicii de asistență juridică calificată, acordată de către subiecți evaluați corect, în baza principiilor de meritocrație, competență profesională și integritate. Acest document urmează a fi prezentat Parlamentului pentru examinare şi aprobare.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture