Iarna caldă le-a permis drumarilor să economisească antiderapanții

Datorită temperaturilor pozitive din această iarnă, pe drumurile din Bălți s-a împrăștiat o cantitate mai mică de material antiderapant decât anul trecut.

Despre aceasta a anunțat inginerul șef al întreprinderii municipale DRCD, Anatolii Pasiciniac. Însă, acesta atenționează, că până la sfârșitul sezonului rece se vor înregistra și temperaturi scăzute. De aceea întreprinderea este pregătită pentru orice eventualitate. Pentru moment în depozitele întreprinderii sunt păstrate 850 de tone de amestec de nisip și sare.

Totuși întreprinderea DRCD a consumat o parte din rezerve – aproximativ 250 de tone de amestec de nisip cu sare. Materialul antiderapant s-a folosit pentru îndepărtarea ghețușului format pe drumuri în nopțile cu temperaturi negative.

Vremea înregistrează noi recorduri. Perioada anilor  2010 – 2019 a fost numită ca cel mai cald  deceniu pe Pământ din întreaga istorie a observațiilor meteorologice, adică din 1850. Conform Organizației Meteorologice Mondiale (OMM), tendințele pentru aceasta au fost conturate încă din anii 80 ai secolului trecut. De atunci, fiecare deceniu următor este mai cald decât precedentul. 2019 a fost al doilea an cel mai cald din istoria observațiilor meteorologice de pe planetă. Pe prima poziție e anul 2016. În 2020, conform prognozelor OMM, vom asista la multe evenimente meteorologice extreme. Motivul este cantitatea record de gaze cu efect de seră acumulate în atmosferă.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture