Ilan Șor vrea să fie audiat vineri la Parlament pe subiectul „furtului miliardului”

Ședința Parlamentului din 20 august la care ar urma să fie audiat raportul de progres privind procesul de recuperare a mijloacelor financiare sustrase din sistemul bancar este una inutilă. De această părere este liderul Partidului „ȘOR”, deputatul fugar Ilan Șor, transmite deschide.md.

Vineri, la ședința Parlamentului, vor fi organizate audieri privind așa-numitul furt al miliardului. Din punctul meu de vedere, aceste audieri sunt în van, deoarece scopurile sunt clare. Rolul noii guvernări este de a demonstra că Stoianoglo este ineficient, iar Stoianoglo va spune că am rezolvat totul, că banii mai-mai vor fi recuperați, doar că cineva îi încurcă”, susține politicianul.

Acesta amintește că în 7 ani de la producerea jafului, nu a fost pedepsită nicio persoană și nu a fost recuperat niciun leu.

Dragi prieteni, haideți să spunem adevărul în ochi. Au trecut șapte ani. Niciun bănuț din banii furați din buget nu a fost returnat. Niciun infractor real nu a fost pedepsit. Șapte ani de farsă goală și de înșelăciune a oamenilor. Șapte ani de mizerie turnată pe mine și pe colegii mei, fără dovezi reale, concludente, dar care au avut un singur scop – fiecare să-și rezolve sarcinile: unii pe cele politice, alții de alt gen, dar fără rezultat”, a mai adăugat Șor.

În acest sens, politicianul s-a adresat cu o rugăminte către președintele Parlamentului, Igor Grosu, să fie audiat în cadrul ședinței respective.

Eu sunt singurul deținător de informații despre ceea ce s-a întâmplat, cum s-a întâmplat, și, cel mai important, cum poate fi soluționată această problemă. Dar nimeni nu vrea să mă asculte, deoarece tuturor le este convenabil… Mă adresez președintelui Parlamentului să mi se ofere posibilitatea, prin videoconferință, să fiu audiat vineri pe tema miliardului. Poate fi o „luare de cuvânt” sau o altă formă care vă este comodă”, a mai adăugat el.

El a mai spus că va solicita crearea unei comisii parlamentare care să monitorizeze nu doar punerea în aplicare a planului privind returnarea banilor în buget, ci și să contribuie zilnic la realizarea acestui plan.

Amintim că Parlamentul a decis convocarea a unei sesiuni extraordinare a forului suprem pentru perioada 20-24 august. În cadrul ședinței din 20 august, deputații vor audia raportul de progres privind procesul de recuperare a mijloacelor financiare sustrase din sistemul bancar: „Necesitatea desfășurării unor audieri parlamentare în acest subiect rezidă în interesul sporit al cetățenilor, dar și în faptul că aceasta reprezintă o condiționalitate a Uniunii Europene pentru debursarea celei de-a doua tranșe a asistenței macrofinanciare pentru țara noastră”.

Foto: deschide.md.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture