Iluzie optică? Cum încearcă să „dreagă busuiocul” reprezentanții Spitalului V. Ignatenco

0

La 2 ianuarie curent, Spitalul Clinic Municipal pentru copii „Valentin Ignatenco” a marcat 36 de ani de la fondare. Cu această ocazie medicii au participat la un eveniment festiv. Totuși, nu toți angajații respectau măsurile de prevenire a COVID-19. Cel puțin asta se observă din fotografiile publicate pe pagina Spitalului.  În unele imagini, câtorva medici care nu purtau măști, acestea le-au fost desenate în Photoshop. Ulterior, fotografiile au fost șterse de pe pagina Spitalului, scrie agora.md. 

Contactat de AGORA, purtătorul de cuvânt al Spitalului, Vitalie Chiosea a declarat că, cel mai probabil, măștile au avut reflecție de la lumina aparatului de fotografiat, cu care au fost făcute pozele și că acestea nu au fost modificate în vreun anumit fel.

 „Eu încă o dată întreb, la poza principală și la cealaltă de ce nu li s-a aplicat (n.r. modificări). (…) Eu vă zic de pozele care au fost plasate toate odată și de ce nu li s-a aplicat la toți medicii. Uitați-vă sunt 20 de medici care sunt în față și este un medic care este fără mască și tot nu i s-a… eu vă lămuresc că este (mască de model) K9 și acolo s-a reflectat probabil că. Nu este sens de făcut la două poze Photoshop și la celelalte poze să le lase”, a menționat Chiosea.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului a încercat să afle un răspuns de la reporterul nostru, menționând că nu înțelege logica întrebărilor.

 „Eu vă întreb de ce nu a fost folosit Photoshop-ul la toate fotografiile. Eu înțeleg spre ce bateți, că ei au fost fără măști, dar ei au fost cu măști. Dar de ce la celelalte poze nu s-a anexat Photoshop-ul, îmi dați explicații, nu? Eu aștept de la dvs. (…) Photoshop noi nu folosim, și nu avem, nu avem așa tehnici. A fost făcută (n.r. fotografia) de pe fotoaparat simplu cu reflectorizant cu lumină ceva, cu flash” a conchis Vitalie Chiosea.

Astăzi, administrația Spitalului Clinic ,,Valentin Ignatenco”, și-a cerut scuze pentru acest incident. Într-un mesaj pe pagina de Facebook a instituției, administrația a notat:

,,Referitor la postarea evenimentului de aniversare a celor 36 de ani de activitate a instituției postată pe pagina Facebook comunică următoarele. Ne cerem scuze pentru acțiunea colegului care a decis să posteze pozele anume așa.
Medicii sunt mereu la datorie și își exercită munca profesionist.”

Amintim că în spațiul public au apărut mai multe imagini în care unii medici de la Spital apar cu măști ilustrate pe față.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture