Procuratura Generală a inițiat o cauză penală, după ce în spațiul public au apărut secvențele video din cadrul audierii lui Veaceslav Platon în dosarul penal preluat de la DIICOT România, în care este vizat  Vladimir Plahotniuc. 

Potrivit Procuraturii Generale, cauza penală este pornită pe faptul divulgării datelor și amestecul în înfăptuirea urmăririi penale.

În paralel, a fost demarat și un control de serviciu pentru stabilirea circumstanțelor scurgerii în presă a materialelor.

Amintim că în spațiul public a apărut o secvență video în care ar figura omul de afaceri Veaceslav Platon, deținut acum în Penitenciarul nr.13, și procurorul general, Alexandr Stoianoglo.

Mai mult, cei doi apar salutându-se amical, iar Stoianoglo i se adresează inculpatului cu formula „Salut, Veaceslav!”. În cadrul discuției, Platon este întrebat de procurori despre beneficiarii unei firme cu denumirea „Westburn Enterprises Limited”, însă refuză să vorbească la subiect.

Filmulețul distribuit presei de o sursă anonimă vine la scurt timp după ce șeful Procuraturii Generale a anunțat că dosarul lui Platon a fost „falsificat în totalitate”.

SUrsa: agora.md