Imagini spectaculoase. Cele mai impresionante erupții vulcanice

Etna

Situat în Sicilia, Italia, vulcanul Etna este cel mai mare și cel mai activ vulcan din Europa. Erupe frecvent, arucînd din el rîuri de lavă.

Mauna Loa

Nu, nu este o scenă dintr-un film. Aceasta este o fotografie reală făcută de USGS în timpul unei erupții la vulcanul Mauna Loa în 1984. După trei ani de cutremure, erupția Mauna Loa s-a produs brusc, încheind nouă ani de inactivitate.

Augustin

Alaska găzduiește numeroși vulcani activi, inclusiv vulcanul Augustin, care a erupt recent, în 2006. Din cuza activității sale constante, periculoase, oamenii de știință ai USGS (US Geological Survey) îl umăresc îndeproape.

Paracutin

Este un vulcan situat aproape de Mexico City. Erupția sa, din 1943 pînă în 1952, a reprezentat prima studiere a ciclului unui vulcan.

Sarychev

În 2009, Stația Spațială Internațională a trecut peste vulcanul Sarychev care era pe punctul de a izbucni. Astronauții au fost destul de norocoși să obțină fotografii incredibile și imagini video despre erupția din spațiu.

 

 

Sursă: noi.md

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe