ÎN CIUDA CRIZEI FINANCIARE, MIEII SUNT LA MARE CĂUTARE

La Piața Centrală din Bălți au apărut în vânzare primii mei pentru masa de Paști. Deşi au rămas mai mult de două săptămâni până la ziua învierii Domnului, comercianţii au scos în vâzare zeci de miei. Majoritatea cântăresc între patru şi cinci kilograme.

În timp ce unii vânzători prognozează reduceri de preț, alții cred că acestea vor rămâne stabile, între 60 şi 65 de lei per kilogram.

Lumea nu are bani pe ce să cumpere. Pensiile sunt mici, iar bătrânii caută cât mai ieftin. Sperăm ca la Paști să fie mai ieftini, cred eu până la 50 de lei pentru kilogram. La sfârșitul pieței îi vindem mai ieftin, ca să dăm toți cârlanii care i-am adus azi”.

Prețurile sunt stabile. La noi e 60 de lei kilogramul. Noi muncim și noi îi vindem. Cu 60 de lei pentru un kilogram de carne se poate de mâncat mieluț la Paști. Prețul e negociabil”.

Unii cumpărători consideră că preţurile sunt exagerate. Chiar și în aceste condiții ei spun că nu vor renunţa la carnea de miel.

Am plătit 247 de lei. Pentru pensionari este cam scum. Eu cumpăr pentru o rudă”.

Am plătit 250 de lei pentru un miel de patru kilograme. Aș fi vrut mai ieftin dar suntem pensionari și avem nevoie de carne dietică. Suntem nevoiți să venim după miel imediat după ce am primit pensia”.

Tradiţia de a pregăti mielul de Paşti este de origine biblică. Aceasta semnifică jertfa adusă de Iisus Hristos pentru mântuirea oamenilor.

REPORTER: NATAȘA TOCARCIUC
IMAGINE: CORNELIU VIERU
MONTAJ: IURIE BOLD

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture