În grădinițele din Bălți vor fi deschise încă 83 de grupe pentru aproape o mie de copii

55

Grădinițele din Bălți se pregătesc să primească mai mulți copii. A doua etapă de deschidere a grupelor după carantină este programată pentru 1 octombrie. Tatiana Dubițkaia, viceprimarul orașului Bălți, a anunțat acest lucru.

Amintim că grădinițele și-au reluat activitatea pe 1 septembrie. Însă nu toți copii au fost primiți – doar 30% din numărul total.

Din octombrie, încă 83 de grupe își vor relua activitatea. Acestia vor accepta copii cu vârste cuprinse între 4 și 7 ani. Singura cerință pentru copiii preșcolari este vaccinarea cu toate vaccinurile prescrise. Prioritatea rămâne în rândul copiilor, ai căror părinți lucrează ca medici, polițiști și copii din familii social vulnerabile. Din octombrie, alți 979 de copii vor putea merge la grădinițe.

Reluarea activității grădinițelor din Bălți nu a cauzat probleme. Până în prezent, nu a fost înregistrat niciun caz de infecție la copii.

În condițiile de pandemie, grădinițele respectă cerințele Comisiei Naționale de Sănătate Publică pentru a reduce răspândirea virusului. Dezinfectarea mâinilor și măsurarea temperaturii au devenit deja o tradiție pentru copii și personalul grădinițelor. Părinții și străinii nu au voie să intre pe teritoriu. La intrarea în grădiniță se măsoară temperatura copilului. Toate încăperile sunt complet dezinfectate.

В бельцких детских садах открывают еще 83 группы почти для тысячи ребят

В бельцких детских садах открывают еще 83 группы почти для тысячи ребят

Gepostet von Телекомпания BTV – Balti, Бельцы am Donnerstag, 24. September 2020

Cmentariile sunt închise