În Japonia numărul sinuciderilor a atins un minim istoric

Numărul de sinucideri în Japonia a ajuns anul trecut la un minim istoric, dar a crescut în continuare în rândul adolescenţilor, arată date ale poliţiei preluate marţi de Reuters potrivit Agerpres.

Pentru japonezi, sinuciderea este, istoric, o modalitate de a evita dezonoarea sau ruşinea, iar rata sinuciderilor este şi în prezent cea mai ridicată din G7, grupul ţărilor puternic dezvoltate. Eforturile la scară naţională au dus la scăderea numărului de cazuri cu 40% în ultimii aproximativ 15 ani.

În 2019 au avut loc în Japonia 20.169 de sinucideri, cu 617 (3,7%) mai puţine decât în 2018, cel mai mic număr de când a început înregistrarea datelor, în 1978.

Rata sinuciderilor a scăzut de asemenea la un minim istoric, de 16 la 100.000 de locuitori. Spre comparaţie, în Statele Unite rata a fost de 14,2 sinucideri la 100.000 de locuitori în 2018.

Sinuciderile în Japonia au atins un maxim de 34.427 în 2003; a fost un semnal de alarmă pentru decidenţi, care a atras atenţia şi pe plan internaţional.

În grupa de vârstă până la 20 de ani s-au înregistrat însă, anul trecut, cu 60 de sinucideri mai mult decât în 2018, ajungându-se la 659. Este singura categorie de vârstă în rândul căreia au avut loc mai multe sinucideri. Deşi cauzele fenomenului sunt multiple, Reuters menţionează că în şcolile japoneze comportamentul agresiv şi hărţuirile – aşa-numitul bullying – reprezintă în continuare o problemă.

Poliţia nu a oferit o explicaţie pentru reducerea fenomenului, dar Reuters apreciază că ameliorarea economiei a contribuit la tendinţă, alături de un program naţional de prevenţie.

Sursa: stiripesurse.ro

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture