Liderul PUN Bălți despre numirea unui unionist convins în funcția de ministru al Educaței în R.Moldova

Liderul Partidului Unității Naționale la Bălți, consideră că oamenii cu nume notorii și promotori ai românismului, care au nimerit în guvernul Chicu, nu vor putea promova unionismul și o istorie adevărată, fiind cu mâinile legate.

Asta după ce, Igor Șarov, coautorul primului curs de Istoria Românilor a fost numit în funcția de Ministrul al Educației, Culturii și Cercetării la inițiativa Partidului Democrat, care a făcut coaliție cu PSRM la data de 16 martie.

Sergiu Burlacu: ,, Trebuie să conștientizăm faptul că, chiar dacă în guvernul lui Chicu, condus de Dodon au nimerit anumite persoane cu nume notorii și respectabili pe spațiul Basarabiei și a României. Acești oameni nu vor putea construi ceva cu mâinile legate. Chiar dacă privim și numirea în funcție a domnului ministru, Igor Șarov. Un unionist convins, un promotor al românismului și un coautor al Istoriei Românilor aici în Basarabia. Nu cred că îi va reuși să promoveze istoria adevărată pe acest pământ, dar și să promoveze politici educaționale în beneficial cetățenilor și generației care vine.”

De asemenea Sergiu Burlacu a menționat că oamenii corecți ar trebui să se țină cât mai departe de șeful statului, care face păcate în post. Mai ironic vorbind ,,păcate de mariaj” în Postul Mare.

Sergiu Burlacu: ,, Eu nuștiu cine ia dat dezlegare lui Dodon să facă acest mariaj politic în timp de post. Și nici nuștiu cine ia dat dezlegare să promoveze unioniștii în Guvernul lui Chicu. Clar este că-i condus de Dodon. Este un guvern, care nu cred că va dura și va ține mult timp. Nu cred că acest guvern va avea un succes. Oamenii care au capacități de a guverna, trebuie să se spele de acest păcat, de a sta lângă Dodon, care face păcate, chiar și de mariaj în perioadă de post și să se dea deoparte. În schimb îi doresc lui Dodon sănătate și cât mai puține păcate în perioadă de post.

Reamintim că atât Igor Dodon, cât și partidul Socialiștilor și-au făcut PR prin faptul că nu recunosc limba română și au încercat să interzică studierea în școli a Istoriei Românilor, scrisă de Igor Șarov și Igor Ojog.

Liderul PUN Bălți despre numirea unui unionist convins în funcția de ministru al Educaței în R.Moldova

Liderul PUN Bălți despre numirea unui unionist convins în funcția de ministru al Educaței în R. Moldova

Gepostet von Телекомпания BTV – Balti, Бельцы am Dienstag, 17. März 2020

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture