În Moldova 31 de persoane, care presupun că au coronavirus, au cerut în ultimele 24 de ore ajutorul medicilor

31 de oameni, care presupun că sunt infectate cu noul coronavirus, au cerut ajutorul medicilor în ultimele 24 de ore. Anunțul a fost făcut de astăzi de președintele Igor Dodon, după ședința Consiliului Suprem de Securitate.

Dodon a adăugat că în cadrul întrunirii au fost discutate patru scenarii legate de situația privind COVID-19: situația existentă; înregistrarea până la 400 de cazuri de coronavirus de tip nou; până la 1.000 de cazuri; peste 1.000 de cazuri.

“Pentru fiecare din aceste scenarii, am elaborat protocoale de intervenție a instituției. Pentru scenariul doi, deja sunt pregătite instituțiile în spitale, avem echipament medical și medici care o să asigure gestionarea crizei”, a spus Dodon și s-a grăbit să dea presei o “veste bună” și anume că fluxul de călători a scăzut considerabil la intrarea în țară, lucru firesc de altfel, având în vedere că toate zborurile spre Italia, cele mai multe, au fost suspendate.

Sursa: independent.md

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture