ÎN WEEKEND 74 DE PERSOANE AU ÎNCĂLCAT LEGISLAȚIA FRONTALIERĂ

Săptămâna trecută, 25 de cetăţeni străini au primit refuz de a intra în Republica Moldova. Totodată, potrivit datelor deținute de Poliția de Frontieră, 5 cetățeni moldoveni au fost neautorizați în Uniunea Europeană, iar 2 au fost expulzați. În Federația Rusă, a fost limitată intrarea pentru 15 conaționali, alții 8 fiind expulzați, transmite Realitatea.md.

În punctele de trecere și “frontiera verde” polițiștii de frontieră au depistat şi reţinut 72 de persoane care au încălcat legislaţia frontalieră şi migraţională a Republicii Moldova, după cum urmează:

• 2 persoane au încălcat frontiera de stat;
• 18 persoane au încălcat regimul frontierei de stat și al punctelor de trecere;
• 7 persoane documentate pentru uz de fals în actele de călătorie;
• 26 de cetăţeni străini au depășit termenul de şedere pe teritoriul Republicii Moldova;8 persoane au fost documentate pentru tentativa de transportare ilegală a mărfurilor nedeclarate peste frontiera de stat;
• 11 persoane aflate în conflict cu legea și 9 unități de transport date la consemn au fost reținute în punctele de trecere a frontierei, urmare a schimbului de informații cu organele de ocrotire a normelor de drept naționale și internaționale.

În perioada 01 – 07 februarie 2016, fluxul persoanelor care au traversat frontiera de stat a constituit 253.197 traversări, iar traficul mijloacelor de transport a înregistrat 62.082 traversări, fiind constatată o ușoară creștere față de săptămâna precedentă.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture