Încă două tipuri de înghețate, retrase din frigiderele din Republica Moldova

Kauffland retrage din comercializare două tipuri de înghețate de pe piața din România, dar și de la distribuitorii din Republica Moldova. Motivul este că loturile respective ar conține oxid de etilenă în exces, transmite agora.md.

„Froneri Polonia și Froneri Franța, în calitate de producători ai produselor enumerate mai sus, au fost informate de către unul dintre furnizorii lor cu privire la o problemă de reglementare referitoare la un număr mic de loturi de ingrediente stabilizatoare pe bază de plante, utilizate în producția sa de înghețată și care a afectat, de asemenea, un număr de producători, deoarece acesta este un ingredient comun utilizat la fabricarea înghețatei. Loturile respective de ingredient stabilizator depășesc limitele legale permise de reglementările în materie pentru oxidul de etilenă”, se arată în comunicatul Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor din Republica Moldova.

Conform reglementărilor în vigoare, produsele afectate au fost plasate în carantină, și s-a început o campanie de retragere a acestora.

„Rechemarea privește EXCLUSIV produsele din loturile enumerate mai jos cu datele de valabilitate aferente. Toate celelelate produse ale Froneri Ice Cream România, diferite de loturile de mai sus NU sunt afectate”, precizează ANSA.

 Acum câteva zile, alte șase tipuri de înghețate au fost retrase din frigiderele magazinelor din țară, exact din același motiv. ANSA spunea atunci că s-a autosesizat după ce, pe portalul sistemului rapid de alertă al  Uniunii Europene, a apărut o notificare în acest sens. Asta deși alerta alimentară fusese anunțată, la nivel european, încă de la mijlocul lunii iulie.

Foto: agora.md.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture