Încă în 4 raioane din Republica Moldova s-a majorat prețul la pâine. Producătorii au scumpit cu 5 procente pretul produselor de panificație

Acest lucru are loc pe fondul creșterii tarifelor la gaze şi energie electrică.

222

Prețul la pâine s-a majorat încă în 4 raioane din Republica Moldova. Scumpirile au avut loc în : Glodeni, Şoldăneşti, Orhei şi Hînceşti, localități în care producătorii au scumpit cu 5 procente preţul pâinii. Acest lucru se datorează pe fondul creșterii tarifelor la gaze şi energie electrică, transmite  agora.md.

La momentul actual o franzelă clasică a ajuns să coste 4 lei, pâinea feliată costă 5,85 lei, singurul produs care nu s-a scumpit este pâinea socială.Secretarul de stat de la Ministerul Agriculturii, Vasile Şarban a declarat pentru Canal2 că preţul grâului este influenţat de bursele internaţionale.Secretarul de stat afirmă că Ministerul Agriculturii nu se implică în problema preţurilor la pâine. Doar produsele sociale sunt sub monitorizarea instituţiei, pentru ca producătorii să nu aplice un ados comercial mai mare decât cel prevăzut în lege.

Funcționarul de la Ministerul Agriculturii califică scumpirile drept „ajustări”, în timp ce producătorii de pâine ne avertizează să ne aşteptăm la un alt val de scumpiri în viitorul apropiat.

Citește și

Comentariile sunt închise