Incendiu de vegetație uscată la Bălți. Flăcările au ajuns în ogrăzile oamenilor

De la începutul anului 2020, pompierii și salvatorii au intervenit în 2434 cazuri de lichidare a focarelor de vegetație, iar arderea a afectat peste 8000 ha de teren din toată țara. Recent un incendiu de vegetația uscată a avut loc la Bălți. Flăcările au pus în pericol și locuințele din apropiere. Oamenii au ieșit cu căldările cu apă pentru a opri flăcările, care se răspîndeau în ogrăzi.

Un incendiu de vegetație uscată a izbucnit pe strada Dovator din Bălți. Situația s-a agravat din cauza  stufului crescut în apropierea locuințelor. Focul s-a răspândit în ogrăzile locatarilor din preajmă. Potrivit, pompierului, Lilian Chiriac, acesta nu este primul caz de ardere a vegetației și stufului în acest cartier. Din fericire, focul a fost lichidat la timp, iar locuințele nu au fost afectate.

Localnicii cred că iarba uscată a fost aprinsă de cineva. Acest lucru ar putea fi săvîrșit de copiii care se joacă pe acest teren, spun oamenii. Bălțenii cer serviciilor comunale să taie stuful din preajmă în mod regeluat.    

Potrivit datelor oferite de serviciul de pompieri, aprinderea frecventă a vegetației uscate este cauzată de condițiile meteorologice: vânt și secetă, dar și din cauza oamenilor. Unii au obiceiul de a arde iarba, la sfârșitul iernii. În astfel de cazuri, martorii oculari sunt rugați să sune imediat la serviciul 112, deoarece focul se poate răspândi.

IGSU atenționează repetat oamenii să fie foarte atenți la utilizarea focului și să nu aprindă vegetația uscată și gunoiul menajer. În condiții de vânt și umiditate redusă, focare se pot extinde pe suprafețe extinse.

В Бельцах горел сухостой: огонь перекинулся на заборы

В Бельцах горел сухостой: огонь перекинулся на заборы

Gepostet von Телекомпания BTV – Balti, Бельцы am Freitag, 24. April 2020

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe