Incendiul de la Buiucani a lăsat în urma sa un adevărat dezastru

La momentul actual laboratorul experimental antiincendiar investighează circumstanțele și cauza producerii incendiului din sectorul Buiucani.

0

Incediul de la Buiucani a lăsat în urma sa un adevărat dezastru. Circa 20 de apartamente au rămas distruse în urma flăcărilor. La momentul actual laboratorul experimental antiincendiar investighează circumstanțele și cauza producerii incendiului din sectorul Buiucani, se arată într-un comunicat emis de IGSU al MAI.

Laboratorul experimental antiincendiar din cadrul IGSU investighează circumstanțele și cauza cea mai probabilă de producere a incendiului care a izbucnit pe 23 octombrie întru-n bloc de locuit de pe strada Pelivan nr.17/3 din municipiul Chișinău. În urma cercetării statice efectuate și dinamice a locului incendiu, evaluând toate circumstanțele, angajații IGSU au înaintat circa trei versiuni care puteau sta la baza izbucnirii focului. Prima ipoteză care a fost  înaintată este scurtcircuit în rețeaua electrică. O altă versiune precăutată de specialiști este încălcarea regulilor de apărare împotriva incendiilor la exploatarea echipamentului electric, iar cea de a treia ipoteză investigată este imprudența în timpul fumatului. Cea mai probabilă cauză de izbucnire a incendiului se va regăsi în încheierea întocmită de specialiști, după finalizarea cercetării”, se arată în comunicatul emis de IGSU al MAI.

Reamintim faptul că pentru lichidarea incendiului din blocul de locuit de pe strada Pelivan 17/3 a fost necesară participarea a peste 70 de salvatori și pompieri și 11 unități tehnice.

Menționăm faptul că în urma intervenției, un pompier din cadrul Detașamentului salvatori și pompieri sectorul Ciocana a obținut traumatisme la picioare. Acesta a fost investigat în cadrul Institutului de Medicină Urgentă, iar la moment se află la domiciliu în stare satisfăcătoare și urmează să primească tratament.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture