Două permise de conducere și două certificate de vaccinare neveridice, depistate de către polițiștii de frontieră

Incidentele date au fost consemnat la sfârșitul săptămânii trecute în punctele de trecere Sculeni și Cahul.

0

Patru cetățeni dețineau acte cu semne rezonabile de falsificare. În contextul dat polițiștii de frontieră au inițiat cercetări pe numele acestora. Incidentele date au fost consemnat la sfârșitul săptămânii trecute în punctele de trecere Sculeni și Cahul, se arată într-un comunicat emis de Poliția de Frontieră.

Pe sensul de ieșire din țară, în punctul de trecere Sculeni s-a prezentat la controlul de frontieră un tânăr  în vârstă de34 de ani, domiciliat în orașul Tiraspol. Acesta se deplasa ca pasager al unei curse în Lituania. După ce bărbatul s-a legitimat în baza unui pașaport ucrainean, acesta a mai prezentat și un permis de conducere, însă care nu întrunea condițiile unui document autentic. 

La peste câteva ore, alte două certificate de vaccinare au fost ridicate de la doi pasageri ai unei curse internaționale. În loc ca certificatele date să-i scutească de regimul de autoizolare i-a făcut pasibili de cercetare penală conform art. 361 al. (1) al CP al RM. 

A rămas fără permis auto și un șofer de 50 de ani, originar din orașul Ismail, Ucraina . Bărbatul a declarat că: ”Eram la muncă peste hotare și mi-am pierdut permisul de conducere, iar la propunerea unor intermediari am reușit să obțin un dublicat. Am achitat pentru permis suma de 150 de euro, fără să am vreo suspiciune că actul ar fi fals.”
Cazul dat a fost înregistrat în timpul controlului suplimentar, unde în portmoneul personal al bărbatului sus menționat, polițiștii de frontieră din punctul de trecere Cahul au descoperit un permis de conducere românesc. În urma exmminărilor cu tehnică specială s-a depistat prezența indicilor de falsificare
, se arată în comunicatul emis de Poliția de Frontieră.

Menționăm faptul că pe numele celor vizați au fost întocmite procese verbale de constatare a incidentelor. Actele au fost transmise către laboratorul criminalistic pentru efectuarea expertizei.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture