Închisoare și confiscarea mașinii pentru frânare intenționată în fața unui camion!

0

Un tribunal din Danemarca a dat o sentință dură pentru un șofer care a frânat nejustificat în fața unui camion: închisoare și confiscarea mașinii, transmite soferidinromania.ro.

Am scris de curând despre noile reguli din Danemarca privind confiscarea mașinilor conduse de șoferi inconștienți, indiferent dacă aceștia sunt sau nu proprietarii vehiculului.

Pedeapsa se poate aplica și șoferilor de camion, mai ales în cazul alcoolemiei peste circe 2 la mie. Până acum nu avem informații despre un astfel de caz, dar în schimb a apărut primul incident în care un șofer de camion a fost victima unui șofer agresiv.

Cazul dat s-a petrecut la sfârșitul lunii aprilie, pe ruta E45. Un șofer de 37 de ani a depășit un camion, după care a frânat agresiv și aparent complet nejustificat în fața acestuia. Șoferul camionului a evitat la limită coliziunea.

Mai mult decât atât șoferul de 37 de ani nu s-a oprit aici. El a aruncat și o sticlă înspre camion, avariind parbrizul. Potrivit tribunalului din Horsens, gesturile bărbatului reprezintă o amenințare extremă la siguranța rutieră.

Sentința a fost și ea destul de dură. Două luni de închisoare și confiscarea mașinii, chiar dacă aceasta nu era deținută de el, ci de mama sa. În plus, el a primit o interdicție de circa 6 luni pentru condus.

Menționăm că și in România șoferii agresivi din trafic vor fi pusi la punct. Noile pedepse sigur ii vor calma!O pedeapsa mare urmeaza sa primeasca si soferii care se fac vinovati de accidente rutiere din care au rezultat victime, acestia ar putea pierde dreptul de a mai conduce vreodata.

Reamintim că noul cod rutier ar putea prevede ca, dupa un accident grav, soferul vinovat sa nu mai primeasca dovada de circulatie.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture