Israel: Premierul anunţă vaccinarea cu a patra doză de vaccin anti-COVID-19

0

Prim-ministrul Naftali Bennett a anunţat, marţi, că toţi israelienii cu vârsta de peste 60 de ani şi personalul medical vor avea dreptul la o a patra doză de vaccin anti-COVID-19, după consultarea unui grup de experţi, transmite AFP, transmite Agerpres.ro.

“Cetăţenii Israelului au fost primii din lume care au primit a treia doză de vaccin anti-COVID-19 şi continuăm să fim în frunte cu cea de-a patra doză”, a spus el într-un comunicat de presă emis de serviciile sale, făcând apel la cei care îndeplinesc aceste criterii “să meargă să se vaccineze”.

În contextul dat această declaraţie a fost făcută după o şedinţă a cabinetului privind pandemia, pe fondul preocupărilor tot mai mari cu privire la răspândirea variantei Omicron.

Decizia grupului de experţi în pandemie de a aproba cea de-a patra doză este “o veste excelentă care ne va ajuta să trecem peste valul Omicron care mătură lumea“, potrivit premierului.

Mai mult decât atât și persoanelor cu imunitate scăzută li se poate administra a patra doză, pe lângă persoanele cu vârsta de peste 60 de ani şi personalul medical, la cel puţin patru luni de la a treia injecţie, potrivit unui comunicat al Ministerului israelian al Sănătăţii.

Menționăm faptul că biroul premierului Bennett a adăugat că prim-ministrul a cerut Ministerului Sănătăţii şi caselor de asigurări de sănătate, care se ocupă de vaccinări, să se pregătească pentru campania de injectare a celei de-a patra doze.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture