Indemnizații de 16 mii de lei pentru lucrătorii medicali, infectați cu COVID-19, și în 2022. Avertizarea celor de la anticorupție

0

Și în anul 2022, lucrătorii medicali, infectați cu COVID-19 la locul de muncă, vor primi o indemnizație unică de 16 mii de lei. Condiția înaintată de Guvern este ca doctorii și personalul medical să fie vaccinați împotriva noului Coronavirus, pentru a putea beneficia de bani în cazul unei îmbolnăviri. Parlamentul a aprobat proiectul în prima lectură cu votul a 61 de deputați, scrie agora.md.

Constatările expertizei anticorupție, incluse în document, arată însă că Executivul ar prejudicia interesele personalului medical nevaccinat, prin faptul că îi scoate din eligibilitate pe cei care nu și-au administrat dozele de imunizare.

Specialiștii anticorupție spun că persoanele care nu s-au vaccinat pentru că au contraindicații medicale, dar și celelalte, ar putea recurge la falsificarea certificatelor de vaccinare, doar că să fie incluse printre rândurile celor care primesc ajutoare de la stat. Guvernul nu s-a expus aparte pe seama avertizării de mai sus a experților.

Cheltuielile pentru realizarea proiectului vor fi acoperite din fondurile de urgență ale Guvernului.

Indemnizația unică va putea fi achitată în termen de 12 luni de la data confirmării infectării cu COVID-19.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe