Indiferent de preț bălțeni rămân sceptici la cumpărarea poliței medicale

Locuitorii municipiului Bălți nu se grăbesc să-și asigure sănătate prin procurarea primei de asigurare. Deși legea îi obligă, omenii spun că nu văd rostul achitării poliței de sigurare în medicină. Potrivit lor, indiferent dacă este sau nu, banii scoși din buzunar în mod direct rezolvă problemele de sănătate.

Directorului Agenției Teritoriale Nord –Vest al Companiei Naționale de Asigurări în Medicină, Grigore Cugal spune că persoanele care se asigură în mod individual beneficiază până pe 31 martie de reduceri de până la 75 la sută din valoarea primei.

Pentru că, când se termină 31 martie, noi atragem silit, prin instanța de judecată cu suma integrală, cu penalitatea de întârziere, cu sancțiuni adminstrative, taxa de stat și cheltuielile executorului judecătoresc”.

Grigore Cugal a mai adăugat că prețul poliței de asigurare rămâne neschimbat și este de peste 4 mii de lei. La fel, el a menționat că proprietarii de teren agricol vor scoate din buzunar la procurarea primei doar o mie de lei, ceea ce reprezintă 25 de procente din prima de asigurare medicală.

La rândul lor Bălțeni au păreri împărțite în ce privește necesitatea și eficacitatea cumpărării poliței medicale.

Nu are nici o importanță, este el s-au nu, te duci și plătești, am fost în Chișinău la spital, eu polița am arătat-o, ei mi-au spus că e valabilă doar pentru orașul Bălți.

E binevenită, eu sunt bolnavă de leucemie și foarte mult mă ajută.

Nu știu, nu m-am folosit niciodată de ea, sau tare rar.

Polițele de asigurare obligatorie de asistență medicală pot fi procurate în toate oficiile poștale ala ÎȘ „Poșta Moldovei” și la Agenția teritorială Nord-Vest. De la începutul acestui an, Agenția Teritorială Nord- Vest a vândut 90 de polițe medicale, în valoare de peste 160 mii de lei.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture