Inițiativele primarului pentru soluționarea problemelor transportului urban

78

La stațiile terminus din Bălți vor fi instalate camere  video. În acest fel autoritățile locale intenționează să eficientizeze transportul public. Acest lucru a fost declarat de primarul orașului Bălți, Renato Usatîi în cadrul unei întîlniri cu tinerii.

Bălțenii  i-au povestit primarului,  despre nerespectarea programului de trafic a microbuzelor și autobuzelor. Potrivit pasagerilor șoferii, pot aștepta mai  mult timp la stații pînă se umple autobuzul cu pasageri. Un locuitor de la Podul Chișinăului, a spus că întârzie în mod regulat la muncă. Primarul a menționat că în curând vor fi lansate noi troleibuze autonome în această zonă.

La începutul toamnei, un autobuz cu 50 de locuri a fost lansat pe ruta Bălțiul Nou- centru , dar reclamațiile privind nerespectarea programului nu s-au oprit. Primarul a spus, că  camerele video instalate  la stații vor fixa ora de sosire și plecare a vehiculelor. „Nimeni nu va putea păcăli”, a concluzionat primarul.

Problema transportului public este una dintre cele mai dureroase. La ora de vârf, autobuzele și microbuzele sunt atât de aglomerate încât este imposibil să te deplasezi   prin  salon. În același timp, primarul a spus că problema transportului va deveni mai puțin problematică după achiziționarea a 10 troleibuze noi .

Cmentariile sunt închise