Inspecția Muncii: Patru persoane din Bălți au decedat la locul de muncă în 2015

Patru persoane din Bălți au decedat la locul de muncă anul trecut. Acestea sunt datele prezentate de Inspecția Teritorială a Muncii Bălți. În cadrul emisiunii Лицом к лицу, șeful inspecției, Ion Procopciuc, a menționat că accidentele au avut loc din vina angajatorilor, dar și a salariaților.

Se documentează vina angajatorului în întregime sau parțială, pentru că vina poate fi și a accidentatului. Dacă accidentul s-a produs numai din cauza angajatului, atunci, se refuză în intentarea dosarului penal sau nu se susține învinuirea angajatorului. În caz că vina este parțială, adică 50 la sută a angajatorului și 50 la sută a angajatului, vina este purtată în aceeași proporție”.

Potrivit legii, angajatorii care se fac vinovați în totalitate de producerea unui accident de muncă, riscă amendă sau închisoare de la 2 până la 6 ani.

În partea de nord a țării, pe parcursul anului precedent s-au produs 13 accidente de muncă.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture