Intrare liberă în Transnistria după vaccinare. Ce trebuie să prezentăm la punctul de trecere?

Persoanele care s-au vaccinat împotriva coronavirusului vor avea acces liber în regiunea transnistreană. Anunțul a fost făcut de către responsabilii pentru relații externe de la Tiraspol. 

Astfel, persoanele care au fost imunizate împotriva COVID-19 nu vor mai fi obligate să obțină permisiune de la reprezentanții Tiaspolului sau să prezinte un rezultat negativ la coronavirus. Singura condiție va fi prezentarea dovezii documentare a imunizării, pe suport de hârtie, transmite NewsMaker.md.

După cum au remarcat autoritățile transnistrene, documentele digitale de vaccinare nu reprezintă o bază pentru intrarea nestingherită în regiunea transnistreană.

***

Amintim că, anterior, Tiraspolul  a impus restricții privind circulația în regiunea din stânga Nistrului, persoanele nerezidente fiind nevoite să obțină permisiunea de la „sediul operațional”.

„Cererea ar trebui trimisă cu cel puțin o zi înainte de călătoria planificată. Este necesar să indicați data sosirii, perioada șederii, scopul vizitei, numărul de telefon de contact. Atașați la acesta copii ale următoarelor documente: buletin de identitate, permis de conducere (atunci când călătoriți cu transportul privat), precum și (dacă este necesar) confirmarea scopului vizitei. Este obligator să așteptați rezultatul examinării cererii”, se arată în decizia autorităților transnistrene.

După ce au primit permisiunea, cetățenii străini care prezintă un test PCR negativ pentru coronavirus, efectuat cu maximum 72 de ore înainte de sosire, nu vor trebui să fie în carantină. „Dacă, la sosire, un cetățean străin refuză să facă un test PCR, acesta trebuie să se auto-izoleze cel puțin 14 zile. Oricine dorește să efectueze un test PCR îl poate face într-o instituție medicală din orașul unde ajunge”, se mai arată în decizie.

 

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture