ION GAGIM PROFESOR LA UNIVERSITATEA DIN BĂLȚI A SCRIS O CARTE DESPRE EUGEN DOGA

Astăzi, 27 mai în incinta Universității de Stat ,,Alecu Russo” din Bălți a fost lansată cartea ,,Eugen Doga : perspectiva inversă” scrisă de profesorul universitar, doctor habilitat, maestru în Arte, Ion Gagim. Evenimentul a avut loc cu participarea compizotorului și altor oameni de cultură.

Ion Gagim ne-a comunicat că cartea a fost scrisă în special pentru cei de peste Prut, unde până în prezent nu au fost publicate cărți despre marele compozitor Eugen Doga.

Rectorul Univestății de Stat ,,Alecu Russo” din Bălți ne-a spus că evenimentul de azi este o sărboare de suflet.

Margarita Tetelea șefa secției  Cultură, Educație și Viață Studențească din cadrul universității a  menționat faptul că evenimentul de azi a adunat personalități notorii din toate domeniile, iar campusul universtar a fost plin de artiști mici care au venit să aducă un omagiu compozitorului.

Marina Morari șefa catedrei Arte și Educație Artistică a Facultății Științe ale Educației , Psihologie și Artă consideră că cei care vor citi cartea ,,Eugen Doga : perspectiva inversă”,  vor afla mai multe despre marele compozitor Doga.

Prezent la eveniment a fost si Gheorge Duca , savant Academican , ex- președinte al Academiei de Știițe a Moldovei , membru de onoare al Academiei României.

Gheorghe Mustea fondatorul și prim- dirijorul Orchestrei Sinfonice a Companiei Publice Teleradio Moldova ne-a spus că prin această carte Ion Gagim ne ajută să înțelegem muzica lui Eugen Doga.

Prezent la eveniment a fost și Petrișor Dumitrescu, consulul general al României la Bălți.

Ion Gagim s-a născut pe 31 mai 1954 în satul Onișcani, raionul Călărași. Este autor a circa 40 de cărți și a peste 170 de studii și articole științifice în domeniul muzicologiei, filosofiei și psihologiei muzicii. Ion Gagim a fost distins cu titlul onorific ”Maestru în Artă” și cu ”Ordinul de Onoare”.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture