Istoria ex-deputaților percheziționați: Au fost la PCRM, PDM și la Șor

0

Istoria grupului format din foști deputați comuniști începe în 2015, atunci când, în frunte cu Violeta Ivanov, aceștia au anunțat că părăsesc Partidul Comuniștilor, ca formă de protest. Liderul PCRM, Vladimir Voronin, a fost șocat de decizia lor, acuzându-i de trădare.

Mai apoi, a insistat că foștii colegi au primit bani ca să se rupă de formațiunea sa. Pentru Ivanov, ieșirea din PCRM a fost prima, dar nu și ultima acțiune de acest fel. După comuniști, ea a aderat la democrați, apoi la Șor, transmite  Tv8.md.

După decizia celor 14 deputați, partidul a anunțat despre excluderea lor din rândul membrilor PCRM.

La trei zile distanță, cei 14 deputaţi împreună cu fracţiunea PDM au anunţat că formează Platforma Social-Democrată „Pentru Moldova”. Iar peste doi ani de la acele evenimente, adică în 2017, foștii comuniști au aderat oficial la Partidul Democrat. Anunțul a fost făcut înaintea ședinței Parlamentului din 10 martie 2017, de către Marian Lupu.

Reprezentanții comuniștilor au acuzat Partidul Democrat că a „cumpărat” deputații PCRM cu sute de mii de euro. Iar Vladimir Voronin, fiind prezent în platoul TV8, a declarat că averile celor care au părăsit fracțiunea trebuie verificate.

De altfel, deputații Violeta Ivanov și Vladimir Vitiuc nu au prins rădăcini adânci nici în Partidul Democrat, pentru că în anul 2020 au aderat la Partidul Șor. Formațiunea a desemnat-o pe Ivanov și la funcția de șef al statului.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe