Jantuan: Nepopulara putere speră să amâne alegerile sub pretextul pandemiei

Autoritățile din Moldova încearcă să amâne alegerile sub pretextul pandemiei, însă aceste încercări vor fi prevenite de eforturile comunității internaționale, a declarat într-un interviu pentru BTV politologul Stela Jantuan. Potrivit ei, în condițiile unor realizîri lipsă, amânarea alegerilor reprezintă pentru actualul președinte o mare ispită.

Stela Jantuan, politolog: ,,Acestea sunt primele alegeri prezidențiale, care vor avea loc în condiții de pandemie. Autoritățile nu i-au făcut față. Moldova este în zona roșie privind răspândirea infecției. Capitalul primar al actualei puteri la începutul campaniei electorale este mic, nu au ce să raporteze.”

Mai mult, Igor Dodon, după cum menționează experții, nu are tradiționalele instrumente, cu care s-a obișnuit de a opera în campania electorală.

Stela Jantuan, politolog: ,,Nu are imagini cu Vladimir Putin. El i-a rugat insistent, însă nu i-a reușit. Pentru a intra în aceste alegeri lui Dodon îi este greu fără de discursurile geopolitice notorii. Toate acestea nu-i dă speranțe lui Dodon și echipei sale pentru niște rezultate bune.”

Potrivit ei, în această situație o mare ispită pentru putere va fi amânarea alegerilor prezindețiale sub pretextul pandemiei.

Stela Jantuan, politolog: ,,Încercarea de a amâna aceste alegeri poate fi implimentată de ei în octombrie, când situația coronavirusului va fi și mai gravă. Însă noi am putea nici să nu aflăm. Misiunile diplomatice acreditate în Moldova deja i-au dat de înțeles lui Igor Dodon, că alegerile trebuie să aibă loc. La fel, cum vor avea loc pe timp de pandemie în Franța, în Germania și în alte state.”

Jantuan: Nepopulara putere speră să amâne alegerile sub pretextul pandemiei

Jantuan: Nepopulara putere speră să amâne alegerile sub pretextul pandemiei

Gepostet von Телекомпания BTV – Balti, Бельцы am Freitag, 18. September 2020

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture