Japonia vrea să transforme gheața de pe Lună în combustibil

Agenția Japoneză de Explorare Aerospațială (JAXA) a dezvăluit planuri de extragere a hidrogenului din zăcămintele de gheață de pe Lună pentru a fi folosite ca sursă de combustibil, relatează playtech.ro

Scopul este de a reduce costurile în timpul explorărilor lunare planificate ale națiunii la mijlocul anilor 2030, prin crearea unei surse de combustibil local, mai degrabă decât prin transportarea unor cantități abundente de combustibil de pe Pământ, potrivit Japan Times.

Oamenii de știință suspectează că ar putea exista depozite substanțiale de gheață lângă polul sud al Lunii și care se ascund în umbrele multor cratere ale sale.

Ca etapă preliminară, agenția spațială intenționează să colaboreze cu NASA pentru a construi Lunar Gateway, o stație spațială mai mică care orbitează Luna, destinată să facă cercetări sub suprafața lunară.

Gheața le-ar ușura munca astronauților în misiunile lunare

Combustibilul generat ar oferi suficientă putere pentru a transporta ușor patru astronauți către și de la Gateway. Acesta ar putea fi, de asemenea, utilizat pentru a alimenta un vehicul de transport la suprafață care poate parcurge până la 1.000 de kilometri, potrivit Japan Times.

JAXA estimează că va fi nevoie de aproximativ 37 de tone de apă pentru a furniza suficientă energie către și de la “Poarta Lunară”. De asemenea, va fi nevoie de încă 21 de tone pentru a explora suprafața.

JAXA a dezvăluit, de asemenea, proiectele pentru un vehicul cu șase roți, cu conducere automată, anul trecut, o colaborare cu gigantul auto Toyota, alimentat cu combustibil cu hidrogen.

Alte țări, inclusiv India și Statele Unite, intenționează să analizeze resursele de apă de pe Lună. China, care a aterizat deja o navă spațială fără pilot pe suprafața lunară, intenționează să trimită o sondă mai târziu în acest an pe Lună pentru a colecta probe de sol.

Ministerul Științei din Japonia intenționează să solicite o valoare record de 280 de miliarde de yeni pentru JAXA în cererea sa de buget pentru anul fiscal viitor. Suma este mult mai mare decât aproximativ 190 de miliarde ¥ alocate anual pentru JAXA în ultimii 10 ani. Bugetul include fonduri pentru lucrul cu SUA la proiectul stației spațiale pe orbită lunară Gateway.

Sursa: playtech.ro

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture