Jizdan vrea salarii de 10-14 mii de lei pentru angajații MAI

Potrivit lui Jizdan, pentru Republica Moldova, salariul de 10.000-12.000 lei este un salariu care ar permite angajatului să lucreze onest.

Pentru a scăpa de corupţie, avem nevoie de salarii mai mari. Este concluzia Ministrului de Interne, Alexandru Jizdan, în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă, scrie Noi.md.

“Sper, oamenii vor începe a primi 10.000, 11.000, 12.000, 13.000, 14.000 de lei. Sînt bani, sînt salarii deja europene. În Italia, de exemplu, din ce îmi spun mie colegii, poliţia primeşte 1.000 de euro salariu”, a menţionat Ministrului de Interne.

Totodată, Alexandru Jizdan spune că de pe urma corupţiei are de suferit bugetul statului, iar atunci cînd oamenii vor conştientiza acest lucru, banii vor veni la buget.

“Problema mare a statului este corupţia mare, acolo unde, în rezultatul acestei corupţii, suferă bugetul Republicii Moldova. Când toată lumea va conştientiza şi va începe o luptă sistemică, cred eu, e începută deja, vor veni bani la buget. Şi anul 2016, un an foarte complicat pentru Republica Moldova, a demonstrat că lucrurile se schimbă. Fiindcă şi în condiţiile foarte grele a fost posibil de acumulat două miliarde şi ceva lei mai mult la buget, sunt sigur, cu deblocările finanţării din partea Uniunii Europene şi cu ritmul pe care îl avem noi din 2016, 2017 va fi un an cu mult mai bun pentru Republica Moldova”, a conchis Jizdan.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture