JUCĂRIILE POT DEVENI DUȘMANUL COPILULUI TĂU

Perioada din apropierea sărbătorilor de iarnă este cunoscută ca una de vârf în achiziţionarea jucăriilor. Multe dintre ele sunt importate din străinătate și nu au etichete cu informații despre conținutul metalelor periculoase. Prin urmare, nici nu ne dăm seama despre riscul la care ne expunem.

Ameţeală, stări de vomă, dureri abdominale şi disconfort profund – sunt doar unele semne ale intoxicaţiei cu substanţe chimice.

Medicii bat alarma, compuşi ai plumbului se întâlnesc şi în bijuterii, rechizite de birou, medicamente, vopsele sau produse cosmetice, în special rujul.

Pentru a evita pe cât este posibil expunerea la sursele de plumb, medicii recomandă populaţiei să citească cu atenţie etichetele produselor, în special dacă este vorba de jucării pentru copii.

În acest an, specialiştii din domeniul toxicologiei efectuează primul studiu privind gradul de contaminare cu plumb în Republica Moldova și întreprind acţiuni de prevenire a contaminării cu acest metal greu.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture