Kievul are un nou reprezentant special pentru problema transnistreană

0

Kievul are un nou reprezentant special pentru problema transnistreană, după ce marți, 8 februarie, președintele ucrainean, Volodimir Zelenski l-a numit prin decret prezidențial pe Iuri Klimenko în această funcție. Anterior acesta a deținut funcția de reprezentant al Ucrainei în cadrul Organizației Națiunilor Unite (ONU), scrie agora cu referire la TASS.

Annterior, Klimenko a ocupat diverse funcții în cadrul ambasadelor Ucrainei din țările Benelux și ambasadei din Statele Unite. Între anii 2005 – 2006, el a fost Consul General al Ucrainei la Thessaloniki, Grecia iar din 2006 până în 2010, Consul General al Ucrainei în Barcelona, Spania. În perioada 2011 – 2013, Klimenko a fost șeful Departamentului Relații Internaționale a Administrației Prezidențiale a Ucrainei. Din aprilie 2021, el a îndeplinit funcția de reprezentant al Ucrainei la ONU și în alte organizații internaționale cu sediul la Geneva.

Fostul reprezentant special al Ucrainei în cadrul negocierilor pentru reglementarea conflictului transnistrean, Viktor Kyzhanivksy, a decedat la 19 octombrie 2021, anunțul fiind făcut de Biroul politici de reintegrare din cadrul Cancelariei de Stat.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture