Acuzat de intimidarea Avocatei Poporului și activiștilor de mediu, deputatul PAS Alexandru Trubca își cere scuze public

0

Acuzat  de intimidarea Avocatei Poporului pentru drepturilor copilului, Maia Bănărescu, jurnaliștilor și activiștilor de mediu, Alecu Reniță și Lilia Curchi, deputatul PAS Alexandru Trubca își cere scuze public. Acesta susține totuși că este necesară o evaluare a eficienței resurselor publice alocate pentru protecția mediului și de asigurat o direcționare mai eficientă a banilor publici pentru soluționarea problemelor din domeniu, transmite agora.md. 

„Cu referire la situația creată în cadrul ședinței cu un grup de ONG-uri de mediu.  Regret situația creată. Exprimarea mai puțin diplomatică a dus la înțelegerea greșită a sensului cuvintelor mele. Nicio secundă nu am avut intenția de a jigni, darămite amenința pe cineva.  În cazul în care cineva din cei prezenți în cadrul ședinței sau care au urmărit înregistrarea s-au simțit jigniți de expresiile mai puțin reușite, îmi cer scuze.  Totodată, reiterez sensul celor formulate în cadrul ședinței. Este imperios de făcut o evaluare a eficienței utilizării resurselor publice alocate pentru protecția mediului și de asigurat o direcționare eficientă a banilor publici întru soluționarea problemelor de mediu”, a scris parlamentarul pe pagina sa de Facebook.

Totodată, purtătoarea de cuvânt a Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Aurica Jardan, a precizat că formațiunea își menține angajamentul de a coopera și de a menține un dialog permanent cu societatea civilă.

Amintim că, mai multe ONG-uri au condamnat comportamentul deputatului PAS Alexandru Trubca în raport cu Avocata Poporului pentru drepturile copilului și doi jurnaliști de mediu, la ședința Comisiei parlamentare Mediu și Dezvoltare Regională din 7 februarie curent. Totul s-a întâmplat după ce parlamentarul a declarat că va cere instituțiilor statului să verifice felul în care sunt gestionați banii publici alocați asociațiilor de mediu, în replică la comentariile jurnaliștilor de mediu, motivând că nu ar fi experți de mediu.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture