Din 1 martie, se scumpesc călătoriile inter-raioanale și raionale. Anunțul vicepremierului Andrei Spînu

Tariful pentru rutele între diferite raioane va crește cu 10 bani, iar cele din interiorul raioanelor – cu până la 20 de bani.

0

Suplimentar, autoritățile locale vor avea dreptul să stabilească alte tarife, pentru cursele între localități mai îndepărtate. Informația a fost confirmată, pe 16 februarie, de către vicepremierul Andrei Spînu, ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, informează newsmaker.md. 

„Am introdus mai multe inovații: am făcut diferențiere între tarif pentru rutele inter-raionale, pentru care va crește cu 10 bani, treptat. Solicitările inițiale au fost de dublare a tarifului și mă bucur că am ajuns la un compromis. Al doilea mecanism este pentru rutele raionale, în interiorul unui raion, pentru care tariful va crește cu maxim 20 de bani. Suplimentar, am dat dreptul administrației publice locale, împreună cu transportatorii, ca să găsească anumite soluții, dacă este nevoie de transport în anumite localități mai îndepărtate, cu acces mai limitat, pentru a stabili un alt tarif”, a precizat Andrei Spînu.

Noile tarife vor intra în vigoare de luna viitoare.

„Astăzi voi semna ordinul pentru noile tarife. Vor intra în vigoare începând cu 1 martie”, a mai spus Andrei Spînu.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture