Percheziții la Bălți: a fost pornit un dosar penal pentru abuz de serviciu la perfectarea ilegală a actelor

0
Percheziții la Bălți, într-un dosar de import a mărfurilor cu scutiri necuvenite de la taxe vamale, cu implicarea unui angajat al Serviciului Vamal. Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, de comun cu Serviciul Vamal, au pus în executare miercuri mandate de percheziții în municipiul Bălți într-un dosar de acordare ilegală a facilităților vamale unei companii care a importat mărfuri în cantități impunătoare.
Perchezițiile au avut loc astăzi, 16 februarie la sediul companiei importatoare și la domiciliul unui angajat al Serviciului Vamal, precum și la sediul unui broker vamal.
Acestea se desfășoară în scopul acumulării probelor în dosarul penal pornit pentru abuz de serviciu la perfectarea ilegală a actelor, în baza cărora compania a beneficiat de scutiri de taxe vamale, dar și de plata TVA, cu prejudicii estimative aduse bugetului de stat în sumă de circa două milioane lei.
Urmare a perchezițiilor și avansării investigațiilor pe dosar, autoritatea de investigație urmează să facă publice informații de impact social major, cu asigurarea drepturilor părților.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture