Șefa statului va ține un discurs în fața eurodeputaților în contextul politic tensionat din vecinătatea estică

0

Președintele grupului Partidului Popular European (PPE) din Parlamentul European, Manfred Weber, și cu vicepreședinta grupului, Rasa Jukneviciene, i-au transmis la începutul săptămânii o scrisoare președintei Parlamentului European, Roberta Metsola, în care i-a propus să o invite pe președinta R. Moldova, Maia Sandu, să se adreseze plenului Parlamentului European în contextul politic tensionat din vecinătatea estică, informează agora.md.

Am spus în scrisoare că, în contextul politic tensionat din Vecinătatea estică, există o țară în regiune unde sunt evoluții pozitive, iar aceea este Republica Moldova. Am spus că există acum la Chișinău o majoritate politică proeuropeană care a demonstrat în ultimele luni că vrea și poate să implementeze reformele pe care oamenii le așteaptă. O majoritate care dorește apropierea de Uniunea Europeană”, a declarat europarlamentarului Siegfried Mureşan, preşedintele Delegaţiei Parlamentului European pentru relațiile cu R. Moldova.
Potrivit europarlamentarului Siegfried Mureşan, prin invitarea președintei Maiei Sandu în plenul Parlamentului European, se transmite „un mesaj clar de sprijinire a eforturilor de reformă de la Chișinău și de apropiere dintre Uniunea Europeană și R. Moldova”.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture