La Bălți a avut loc un turneu în memoria celor, care au căzut în conflictul transnistrean

La Bălți a avut loc un turneu dedicat memoriei celor căzuți în conflictul transnistrian. La acesta au participat aproximativ 600 de persoane: veterani, studenți, recruți și personalul militar al brigadelor de infanterie motorizate 1 și 2. Ministrul Apărării, Pavel Voicu, a menționat. că este important ca copiii să fie crescuți prin exemplul personal și prin fapta celor care și-au îndeplinit onorabil datoria.

Turneul, denumit „Cupa Eroilor”, are loc la Bălți pentru a 12-a oară. Evenimentul a reunit participanți din întreg nordul țării.

După depunerea florilor, amintirea celor care au căzut în conflictul transnistrean a fost onorată cu un moment de reculegere. Apoi, participanții la competiție au mers într-un marș memorabil pe străzile orașului.

Turneul s-a desfășurat în incinta complexului sportiv „Moldova”, unde a avut loc și premierea ofițerilor și veteranilor cu medalii pentru îndeplinirea îndatoririlor militare.

Echipa forțelor speciale „Fulger” a organizat demonstrații.

Veteranii conflictului transnistrean și-au amintit de evenimentele tragice din acea perioadă.

Participanții la turneu au concurat în cursele de ștafetă și multiple discipline sportive. Ei au fost împărțiți în 20 de echipe de tineret din unități militare și instituții de învățământ, și 12 echipe de veterani din regiunea de nord a Moldovei. Câștigătorii au fost nominalizați în aceeași zi.

La Bălți a avut loc un turneu în memoria celor, care au căzut în conflictul transnistrean

La Bălți a avut loc un turneu în memoria celor, care au căzut în conflictul transnistrean

Gepostet von Телекомпания BTV – Balti, Бельцы am Montag, 24. Februar 2020

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe