La Bălți a fost prezentat un proiect de prevenire a corupţiei la nivel local

La Bălți a fost prezentat un proiect care are drept scop monitorizarea şi prevenirea corupţiei la nivel local. Acesta ar putea fi implementat începînd cu anul viitor, dacă va fi aprobat de către consiliul municipal.

Municipiul Bălți a fost selectat în urma unui concurs. Concursul a fost nu pentru autoritățile locale, dar pentru ONG-uri și mass-media, care au aplicat un concept de proiect în cadrul programului nostru și au fost selectați”.

Prezent la eveniment, viceprimarul de Bălți, Igor Șeremet, a precizat că cel mai important moment al acestui plan este prevenirea actelor de corupție în municipiu.

Unul dintre avantajele acestui plan este activizarea unor colaborări corespunzătoare cu organele de urmărire penală, responsabile nu atît de documentarea actelor de corupție , ci prevenirea lor”.

Proiectul va fi implementat în 6 unităţi teritorial-administrative din Republica Moldova : Telenești, Criuleni, Rezina, Călărași, Cimișlia și municipiul Bălți.
Proiectul este intitulat „Transparenţa şi responsabilitatea autorităţilor publice prin activităţi comune ale mass-mediei şi ONG- urilor locale și regionale” și este implementat de către centrul CONTACT.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture